maanantai 21. syyskuuta 2009

Päivällinen Sloveniassa

Tänään keksittiin sitten nälkäisinä, että voisimme lähteä Sloveniaan päivälliselle. Kohtalaisen tyhmä idea ehkä, mutta ei täällä kämpässäkään jaksa koko ajan nyhjöttää. Tulipahan tehtyä ensimmäinen ulkomaanmatka täällä ollessa. Matkassa olivat siis Henna, Risto ja Sebastian ja kulkuneuvona bee äm wee :D Pari pientä kommellustakin matkalla sattui: ensinnäkin mie en ollut tajunnut, että Sloveniaan pitää ostaa oma Vignette, eli tarra tuulilasiin, jolla saa sitten ajaa moottoriteitä. Noh, vignette saatiin kuitenkin suoraan "vauhdista" sellaiselta lippuluukulta hintaan 15€. Takasinpäin tullessa meidät jo pysäytettiinkin rajalla ja tarkistettiin tuo Vignette. Muuten rajanylitys oli niin helppoa kuin se vain voi olla. Nopeusrajotus tippui hieman ja kyltit tien vieressä osoittivat valtion vaihtuneen!

Toinen ongelma tuli peurakolarissa vaurioituneen vilkun kanssa: teippaukset irtosivat kovemmassa vauhdissa ja vilkku alkoi repsottaa. Noh, ei muuta kun lisää jesaria kehiin ja vilkku oli taas paikoillaan.


Joku puisto Mariborissa.


Lammikossa oli tollasia isoja kaloja, joita näkee yleensä akvaarioissa sekä kilpikonnia!


Ei mitään hajua mikä tää laatta on, otin vaan kuvan todisteeksi siitä, että todella olimme Mariborissa :D


Joku tori ja musta möykky.


Mustan möykyn juurella oli tällainen teksti. Arveltiin, että oisko tuo ollut kenties joku keskitysleirien muistomerkki tjsp...


Sebastian auttoi herrasmiehenä paikallista naista nostamaan laatikon autoon :)


Iso kirkko oli Mariborissakin.


Suihkulähde.


Kaupungin kävelykaduilla oli tälläisiä outoja neliöitä täynnä jotain kasveja yms. Tässä olivat vuorossa omenat.


Ja tässä kukat.


Kaupunki oli hiljainen, mutta yllättävänkin siistin tuntuinen. Vaikeaa oli erottaa katukuvasta, että ollaanko Itävallassa vai Sloveniassa.


Mur-joki virtaa myös Mariborin läpi. Rannalla oli iso parvi joutsenia.


Tässä kuvassa näemme jälleen yhden syyn siihen, miksi en pidä julkisista liikennevälineistä. Bussi sammui keskelle liikenneympyrää ihan meidän edessä, ja sen jälkeen olikin täydellinen kaaos valmis :D


Ruokalista näytti hyvältä, joten menimme tähän ravintolaan. (No siis oikeastihan ei ymmärretty paikallista kieltä lainkaan, mutta paikka näytti hienolta kuitenkin)


Nälkäisiä miehiä.


Tälläinen oli meidän ravintola. En yhtään ihmettele, jos se oli kaupungin kallein ja paras. Ruuat olivat hyviä, mutta annokset kohtalaisen pieniä. Miun pihvi oli aika suolainen, mutta ihan hyvä silti.


Aurinko laski ja kaupat menivät kiinni, joten päätimme suunnistaa takaisin Graziin. Muut menivät vielä tekemään saksan läksyjä, mutta onneksi mie olin tehnyt ne jo päivällä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti