tiistai 8. syyskuuta 2009

Irrallisia faktoja

Taitaa nää blogimerkinnät lyhentyä vaan joka päivä, kun ei ole enää ihan niin paljoa uutta kerrottavaa. Tänään kerron sitten vain joitakin irrallisia faktoja, joita monet ovat kyselleet:
1. Bensiini (95E) maksaa täällä noin 1,10 euroa litra.
2. Olut maksaa baarissa noin 3 euroa (puoli litraa) ja kaupassa 0,50-1 euroa (puoli litraa).
3. Viinit ovat täällä halpoja, yleensä alle puolet Suomen hinnoista.
4. Sää on ollut täällä alun helteiden jälkeen varsin samankaltainen kuin Suomessa (yöt kylmiä, noin 10 astetta, päivällä korkeimmillaan vajaat 25 astetta).
5. Muita suomalaisia olen tavannut jo varsin paljon, varmaan lähemmäs 20.

Tänään meitä neuvottiin koulussa käyttämään yliopiston online-palveluja, eli kursseille ilmottautumista jne. Vissiin ensi viikolla pitäisi sitten valita ne kurssitkin, mutta miulla ei ole vielä oikein hajua, että mitä kursseja ottaisin. Koulun online-järjestelmä on nimittäin erittäin sekava ja vaikeakäyttöinen, enkä ymmärrä sen saksankielisiä toimintoja ja lyhenteitä. Alustavat kurssivalinnathan mie olen tehnyt jo Suomessa, mutta täällä ne pitäisi saada sitten syötettyä sähköiseen muotoon ja samalla pitäisi vähän tsekkailla, että sopivatko kurssien aikataulut miun omaan kalenteriin... Joka tapauksessa kurssien valitseminen ja ilmottautuminen on työlästä ja aikaavievää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti