keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Opiskelu alkoi!

Eilen käytiin hakemassa yks Australialainen tyttö lentokentältä miun autolla. Emma vaikutti hyvin puheliaalta tytöltä. Johtunee ehkä osittain siitä, että hän puhuu englantia äidinkielenään. Kieli vaihtui siis nyt enemmän englannin puolelle ainakin hetkeksi.

Lentokentältä takaisin tullessa pistäydyimme Ikeassa ostamassa Emmalle, hänen aussi-kaverilleen ja japanilaiselle Sayalle lakanat, peitot, tyynyt yms. Bemari olikin taas ihan täynnä tavaraa takaisin tullessa!

Myöhemmin illalla kävimme ensimmäistä kertaa yhdessä ulkona syömässä buddy-ryhmämme kanssa, ja vertailimme muun muassa eri kielien kirosanoja. Ehkä ihan hyvä, ettei miulle jäänyt montaakaan sanaa mieleen... :D

Florian myös ystävällisesti korjasi miulle jonkun vanhan Erasmus-opiskelijoiden käytössä olleen polkupyörän ja myi sen miulle halvalla eilen. Pyörä ei ole kummoinen, mutta sekin on täysin riittävä miulle (Pyörät, asunto ym. ei nyt oo niin justiinsa, kunhan auto on viimisen päälle... :DD). Pääsenpähän ainakin liikkumaan kaupungin sisällä lyhyitä matkoja kätevästi.


Paikallisilla poliiseilla oli joku hässäkkä päällä, yks kortteli oikein kuhisi kissalanpoikia!


Tänään keskiviikkona alkoi sitten saksan kielikurssi. Ensimmäinen päivä oli tosin hyvin lyhyt, alkuesittelyn jälkeen jonotettiin vaan opettajien haastatteluihin. Haastattelussa piti kertoa lyhyesti itsestä ja sen jälkeen väitellä parin kanssa jostakin opettajien valitsemasta aiheesta. Noh, mie sain sitten haastattelun lopussa käytännössä valita, että haluanko B1 vai B2-tasoiseen ryhmään ja haluanko tavalliseen vai johonkin taloussanastoa sisältävään ryhmään. No mie valitsin neljästä vaihtoehdosta toiseksi helpoimman, eli B1 Wirtschaftdeutschin. Eipähän pitäisi ainakaan heti alussa mennä liian vaativaksi ja stressaavaksi sitten :D


Yliopiston päärakennus. Taitaa olla hieman vanhempaa ja perinteikkäämpää sorttia kuin Skinnarilan vastaava... :D


Tästä se opiskelu ja saksan intensiivikurssi alkoi.

Kurssilla tapasin heti myös kaksi suomalaista tyyppiä, Mikon ja Riston. Istuin sattumalta heidän taakseen luentosalissa ja kuulin kun he puhuivat suomea... siitähän se juttu lähti sitten luistamaan samantien, molemmat vaikuttivat tosi mukavilta ja asiallisilta kavereilta! :)


Tosin ei sitä opiskelua kauaa kestänyt, kun oltiin jo suomi-poikien kanssa lounaalla ;D

Aussitytöt kutsuivat tän meiän buddy-ryhmän illalla heille syömään, joten ohjelmaa riittää kyllä kiitettävästi =) Tässä kämpillä en oo ehtinyt oikein muuta tekemään kuin nukkumaan ja kirjoittamaan tätä blogia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti