maanantai 12. lokakuuta 2009

Vaikeat saksankieliset luennot

Menneellä viikolla iski pieni paniikki, kun ensimmäiset tavalliset (ei-kielikurssit) alkoivat saksan kielellä. Ensimmäisillä luennoilla miulla oli tosi suuria vaikeuksia ymmärtää opettajien puheista mitään. Yksi rahoituksen kurssi oli hieman helpompi, koska olin siellä suomalaisen Sakun kanssa ja ihmettelimme yhdessä opettajan puheita. Lisäksi tällä kurssilla oli muutamia matemaattisia kaavoja, jotka ovat onneksi samoja kaikilla kielillä :)

Iltaisin voivottelimme yhdessä saksan kielen vaikeutta muiden vaihtareiden kanssa:


Hennan sormus juuttui Riston sormeen ja kaikilla oli niin muuukaavaa! :D


Tässä tilataan ehkä maailman huonointa pizzaa. Päätimme Riston kanssa syödä pienen pizzan puoliksi, ja täytteiksi valitsimme kaikkea sellaista, mitä emme osanneet suomentaa tai mitä emme olleet aikaisemmin kokeilleet.


Lopulta pizzassa oli mm. etanoita, mereneläviä ja kermaa! Kaikki tuli syötyä, mutta hyvää se ei ollut! :D


Tequila tarkoittaa täällä ihan jotain muuta kuin Suomessa. Tarjoillaan appelsiinin ja joskus myös kanelin kera!


Perjantaina kävimme Ikeassa. Mie ja Risto haluttiin syödä lihapullia ja Henna halusi shoppailla "kaikkea kivaa" huoneeseensa.


"Hei tälläsen(kin) mie tarviin!!"


Ja Risto kantoi ostoksia :D


Jopa ostosten maksaminen onnistui itsepalvelukassalla.

Lauantai-ilta oli todella hauska; Henna kokkasi kämpillään hyvää ruokaa, vähän ennen puoltayötä mie kävin hakemassa Terhin kotiin jostakin naapurikylästä tanssikisoista kaatosateessa, ja loppuilta vierähti Hennan kämpillä mukavissa merkeissä. Ei tarvinnut kärsiä paikallisten yökerhojen metelistä ja tupakansavusta ja sai nauraa ja avautua ihan kunnolla :D

Maanantaina kävimme Martonin, Jamesin ja Hennan kanssa tutustumassa lähitienoon suurimpaan ostoskeskukseen, joka lähentelee jo Itäkeskuksen suuruusluokkaa.


Pieni käytettyjen autojen kauppa keskellä kauppakeskusta :)


Astoni <3


Ja tämäkin Porsche olisi irronnut reilulla 70000 eurolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti