torstai 8. lokakuuta 2009

BMW Welt

Keskitysleirin kauheuksien jälkeen mieltä piristi käynti BMW:n kotiseudulla lähellä Münchenin olympiastadionia.


Taustalla BMW-Welt, joka on tarkoitettu ilmeisesti lähinnä markkinointitarkoitukseen. Sisäänpääsy komeaan rakennukseen oli ilmainen, mutta sisällä olevat BMW-tilpehöörit olivat ihan hirveissä törkyhinnoissa! Esim. tavalliset paidat saattoivat maksaa yli 50 euroa, avaimenperät yli 20 euroa jne, joten miulle ei tehnyt edes tiukkaa pitää lompakkoa visusti taskussa...


BMW:n pääkonttori.


BMW-Weltin vieressä oli myös Münchenin TV-torni, johon mie olisin halunnut mennä katselemaan maisemia, mutta se ei ilmeisesti ollut avoinna yleisölle... :D


Sisällä Weltissä oli tosi valoisaa ja modernia.


Sieltä olisi voinut ostaa itselleen uuden auton. Tarjolla oli tällaisia malleja, joita ei Suomesta ainakaan vielä elokuussa saanut. Kuvassa X1.


X5 M.


Ja uusi vitossarjan GT.


Tässä huoneessa sai valita bemariinsa mieleiset sisustusmateriaalit ja -värit.


Putiikissa myytiin kaikkea mahdollista vaatteista ja sateenvarjoista aina vanteisiin, autonhoitotuotteisiin ja pienoismalleihin.

Weltissä esiteltiin uusinta bemaritekniikkaa, moottoreita, turboja, hybriditekniikkaa jne.


Tässä oli näytillä muutamia moottoreita ja tietokoneilta pystyi mm. tutkimaan niiden teknisiä tietoja ja kuuntelemaan käyntiääniä.


Tarjolla oli myös erilaisia pelintapaisia systeemejä, jotka tutustuttivat kävijöitä BMW:n ajonautintoon ja tekniikkaan. Tässä ajettiin nelivedolla talviolosuhteissa.


Toisesta putiikista löysin postikortin, jossa oli miun auton kuva :)


Uusia autoja odottamassa omistajaansa ajamaan ne ulos rakennuksesta.

Weltin vieressä oli myös bemarin museo, johon emme kuitenkaan jaksaneet mennä. Uskokaa tai älkää, mutta nää bemarihommat ei enää herättäneet niin suurta intohimoa Porsche-museon jälkeen! Museon aulastakin näki jo paljon hienoja vanhoja bemareita, ja mie jäin siihen käsitykseen, ettei sisällä olisi enää ollut mitään kovin ihmeellistä nähtävää. Myös 12 euron hinta ja rajallinen aika vaikuttivat siihen, että jätimme museon väliin.


Konsepti M1.


Hienoja autoja siellä oli, mutta miulle tuli ihan sellainen fiilis, että nuo bemaritkin on vaan autoja, joita käytetään liikkumiseen... Porsche se olla pitää!! :D

2 kommenttia:

  1. OMG! You are really Love BMW... :D
    Marton

    VastaaPoista
  2. Marton: Actually in that text I'm saying that I prefer Porsches... :D BWM's are quite normal compared to the feeling and emotions you get from Porsches :)

    VastaaPoista