lauantai 23. tammikuuta 2010

Matka kotiin

Kotimatka alkoi perjantaiaamuna klo 09.57, kun WIST:n heppu oli käynyt tarkistamassa miun huoneen ja totesi kaiken olevan kunnossa. Etukäteen matka tietysti vähän jännitti, sillä alla olivat tosiaan kesärenkaat ja pakkasta oli luvattu koko matkalle Grazista Travemündeen, Pohjois-Saksaan. Liukasta ei kuitenkaan ollut onneksi missään (satama-alueen viimeisiä satoja metrejä lukuun ottamatta) ja aika vapaasti sai puotella menemään. Vähän lisätarkkaavaisuutta noilla kesänakeilla ajaminen kuitenkin aiheutti ja ihan niin hullua tykitystä en ajanut, kuin olisin kesäkelissä vetänyt. En edes kehdannut kiusata bemaria liikaa, ja matkan huippunopeudeksi jäi 218km/h. Itävallassa tiet oli suolattu kauttaaltaan, joten auton sai todella likaiseksi, mutta Saksan puolella oli onneksi kuivaa koko ajan.

Matkan pituus oli siis noin 1170km ja aikaa kului melko tarkalleen 10 tuntia. Kulutus oli noin 10,8 litraa. Miusta se on oikeestaan yllättävänkin hyvä lukema, kun ottaa huomioon erittäin raskaan kaasujalan käytön, kovat nopeudet ja ihan täyteen lastatun auton. Ei siinä hirveesti hävitä yli 15 vuotta uudemmille ei-saksalaisille ja samantehoisille autoille :)

Pitkiä taukoja en matkalla pitänyt, ainoastaan yhden ylimääräisen tauon tankkausten lisäksi. Oli muuten ensimmäinen kerta kun ajoin pysähtymättä koko tankillisen tyhjäksi! Kalliiksihan tuo tuli taas, bensa maksoi Saksassa 1,40e/litra, mutta oli se sen arvoista. En kyllä kadu YHTÄÄN, että lähdin vaihtoon omalla autollani.

Tällä hetkellä olen laivassa, Finnlinesin Finnmaidissa Itämerellä matkalla Helsinkiin. Laiva on valmistunut 2006 ja se on todella siisti. Laivamatkan pituus on 28 tuntia, joten välillä meinaa aika käydä vähän pitkäksi. Onneksi on nyt sentään hidas nettiyhteys ja suomalainen sauna. Sen verran pieni paatti tää on, että vähän meinaa keikuttaa, vaikkei tuolla mitään ihmeellistä myrskyä olekaan. Ensimmäistä kertaa koen tän tunteen laivassa, ei oo hirveen mukava.

2 kommenttia:

  1. Oisit tehny niiku mie ja Valkone, nukkuuu 26 tuntia 28 tunnin risteilystä. Unille heti ku pääsee laivaa ja herätys 2h enne satamaan tulemista, perus 26 tuntia putkeen unta =)

    VastaaPoista
  2. Moi!
    Löysin sattumalta sun blogin ku etein tietoo Grazista :) Oon ite menossa sinne nyt parin viikon päästä ja tarkotuksena olla siel ainaski 2 vuotta. Ja oon kans menossa omalla autolla niin osaisitko neuvoa missä voisin edullisesti pitää autoa (joku parkkihalli tms..) kun mun asuntolasta ei löydy parkkipaikkoja :/
    Terkuin Annika

    VastaaPoista