maanantai 14. joulukuuta 2009

Laskettelua Alpeilla

Lauantaina kävin ensimmäistä kertaa laskettelemassa Alpeilla. Grazin yksi urheilukauppa Gigasport järjesti päivän reissun Planneralmin laskettelukeskukseen noin 150km Grazista luoteeseen. Bussikyydit edestakaisin ja päivän hissilippu maksoi ainoastaan 33,5 euroa (+välinevuokra 18e), joten matka oli miun mielestä erittäin halpa.

Planneralmin hiihtokeskus oli kuitenkin varsin pieni, siellä taisi olla 5 hissiä ja 8 rinnettä. Paikan korkeimmat huiput olivat hieman yli 2000m ja lunta oli kaikkialla reilusti, sanoisin, että ainakin puoli metriä. Laskettelukausi ei ole täällä vielä kunnolla alkanut, joten ihmisiä ei rinteissä hirveästi ollut. Se oli tietysti hyvä mein kannalta, mm. hisseihin ei tarvinnut jonottaa lainkaan.

Yllättävintä oli rinteiden huono kunto; sinä päivänä ei varmasti oltu ajettu lumikissoilla missään mäessä, joten pehmeää irtolunta oli joka paikassa. Tämä laski hieman laskuintoa, sillä pitkän laskettelutauon jälkeen sai jäkittää jalkoja ihan kunnolla kaatumisen pelossa :D No onneksi mäet eivät olleet punaisista ja mustista kylteistä huolimatta mitään ihan kauheita. Toinen merkille pantava seikka oli valaistuksen puute. Missään rinteessä ei ollut minkäänlaisia valoja, joten täällä lasketaan ilmeisesti vain päiväsaikaan.

Suomen laskettelukeskuksiin verrattuna parempaa olivat tietysti maisemat, mutta niistäkään emme päässeet nyt ihan täysillä nauttimaan pilvisyyden ja heikon lumisateen vuoksi. Ehkä ne isommat keskukset olisivat sitten parempia... Katsotaan, jos joululoman jälkeen ehtisi käymään jossain toisessa paikassa vielä laskemassa. Joo tosiaan seuraavaa blogipäivitystä saatte todennäköisesti odotella aika kauan, sillä mie lennän torstaina 17.12.2009 Suomeen ja palaan tänne Graziin sunnuntaina 10.1.2010. Alkaahan tässä jo vähän ikävä sinne Suomeen olemaan; kiva nähdä taas kaikkia kavereita ja tuttuja pitkästä aikaa! :) Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti