perjantai 4. joulukuuta 2009

Lähikukkuloita

Viime sunnuntaina lähdin ensin ihan tavalliselle lenkille omalta kämpältä pohjoiseen. Sää oli kuitenkin niin hieno ja edessä siinti Göstingin kukkula, joten päätin kiivetä sen päälle.


Tässä mennään ylämäkeen metsän siimeksessä. Mäki oli oikeesti tosi jyrkkä, mutta eihän sitä tästä kuvasta oikein näe. Aika hienoa oli kyllä kavuta sitä polkua ylös noissa maisemissa, vaikka maassa olleet lehdet olivatkin aika liukkaita.


Pienien harhailuiden jälkeen löysin mäen huipulle, jossa oli tälläinen ravintola. Janoisena menin sisään ja tilasin kokista. Tässä ravintolassa/baarissa ei kuitenkaan ollut tarjolla minkään sortin kolaa! Täysin käsittämätöntä. Piti sitten tyytyä omenamehun ja soodaveden sekoitukseen, joka maksoi 3e :D


Huippu on melko tarkalleen 400m kaupungin yläpuolella.


Graaaaz. Schlossberg erottuu hyvin keskeltä.


Lyhyiden maisemaihasteluiden jälkeen oli aika palata kotiin. Matka alaspäin oli huomattavasti pahempi kuin ylöspäin. Iso osa matkasta tultiin puolittaista persmäkeä, kun lehdet ja niiden alla ollut muta luistivat alta pois.

Seuraavana päivänä kävin bemarilla katselemassa toista vähän korkeampaa kukkulaa noin 25km Grazista pohjoiseen. Kyseessä oli siis reilut 1400m korkea Schöckl. Nyt ei sää kuitenkaan suosinut enää yhtä hyvin, joten pienen tihkusateen läpi maisemat ja kuvat jäivät vaatimattomammiksi. Ja autolla ei edes päässyt ylös asti, jossain 1100 metrin korkeudessa oli sellanen suljettu portti, josta en lähtenyt yrittämään läpi. Kunhan talvi tulee kunnolla tänne, pitäisi tuollakin mäellä päästä laskettelemaan. Nyt ei vaan vielä näkynyt lunta lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti